WarmsteWeek

U bent hier

DWW_Logo_v3_CMYK.jpg

Van 23 september TEM 24 DEcember werden 668 ontsnappingen geteld, wat gelijk staat aan  €1.336!

Actie: escape for life!

INFO: Teams van alle groottes en leeftijden kunnen vanaf maandag 23 september t.e.m. 24 december onze escape-uitdaging aangaan ten voordele van ons gekozen goede doel (Centrum ter Preventie van Zelfdoding). Voor elk team dat erin slaagt om binnen de tijd te ontsnappen, doneert Puzzle €2!

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een collega verloren die zichzelf heeft beroofd van het leven. Desondanks het feit dat we nauw met elkaar samenwerkten, had niemand iets voelen aankomen. Het is o zo belangrijk om te blijven inzetten op de preventie van zelfdoding. Zowel voor de personen in kwestie als de nabestaanden.

Ons gekozen goed doel: centrum ter preventie van zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen overnemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren. Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en met hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks worden ruim 15 000 gesprekken beantwoord, echter worden er jammer genoeg ook gesprekken gemist. Mt meer middelen kunnen zij helpen om meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren. Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Onze acties vind je ook terug op de website van de warmste week!

Waag zelf je kans en help om zelfdoding te voorkomen!