Escape op maat

U bent hier

Een escape room bouwen? Daar kan het Puzzle escape bouwteam u bij helpen!

Inside London Library.jpgAan kennis en ervaring geen gebrek bij Puzzle. Het ontwerpen en bouwen van escape rooms is waar onze passie ligt en waar we sterk in zijn. Naast onze 9 eigen Puzzle escape rooms hebben we ondertussen al tal van escape games ontworpen voor externe partijen.

Van 25 personen in 1 groep in 7 minuten laten ontsnappen en dit 35x in 2 dagen (= +-800 pers), tot een escape room die 5 dagen duurt (Q-Escape Room editie 2020 en 2021 van Q-music), over de koudste escape room ter wereld (op de kerstmarkt te Oostende), tot een pop-up escape room voor 1 dag (Brugse Beer Geocaching), of een andere pop-up escape room op het strand (Q-Beach House Oostende), ook een escape wandeling in een bos, you name it...

Pop-up Q-Beach House

Q-EscapeRoom-2021_Campagnebeeld-by-puzzle_0.jpg

Hoe gaan we te werk?
Stuur ons een mailtje en vertel zoveel mogelijk over hoe jullie de escape game zien.
Het beantwoorden van onderstaande vragen kunnen daarbij helpen. Hoe meer we al weten, hoe beter we een beeld krijgen van jullie doelstellingen.

Verkennende vragen:

 • Is de escape game permanent of tijdelijk?
  • Indien tijdelijk: wanneer willen jullie openen?
 • Duur van het spel? (standaard escape room duren 60 minuten)
 • Aantal personen/team? Minimum en maximum?
 • Beschrijf de beschikbare ruimte (context + afmetingen)
 • Budget? (moeilijke vraag natuurlijk, maar deze is belangrijk voor ons om de haalbaarheid in te schatten)
 • Eigen thema of mogen wij losgaan?
 • Wat is/zijn de doelgroepen? (vrienden, familie, bedrijven, kinderen, ...?)
 • Voorzien jullie zelf begeleider(s) tijdens het spel of voorzien wij onze eigen Puzzle begeleiders?
 • Is er een educatief doel? Of puur fun?
 • Nog iets belangrijk dat we zeker moeten weten?

Na het ontvangen van jouw mail met informatie, plannen we een verkennend gesprek in zodat we nog meer in detail kunnen gaan en wij vertellen wat mogelijk is en hoe we te werk gaan. Daarna trekken wij ons terug om een eerste aanzet te ontwerpen, een concept uit te schrijven en een prijsinschatting op te maken. Daarna overlopen we samen deze zaken.

Wanneer we een 'go' krijgen gaan we aan de slag. We gaan steeds gedetailleerder te werk en pingpongen we regelmatig met jullie. Ideeën evolueren tijdens het brainstormen en naarmate de tijd vordert krijgen we steeds een concreter ontwerp.

Eenmaal het concept, verhaal en raadselverloop worden goedgekeurd, gaan we bouwen!

Puzzle heeft een vast bouwteam die kennis en ervaring heeft in het bouwen van escape rooms. We volgen de bouw goed op en zorgen ervoor dat we binnen geplande timing kunnen opleveren.

Wat kost het ontwerpen/bouwen van een escape room?

Een vaak gestelde vraag, en terecht natuurlijk!

Eerlijk gezegd kunnen we daar geen exact bedrag op plakken zolang we de volledige scope niet kennen. Deze scope wordt pas duidelijk na het eerste verkennend gesprek. Hou er rekening mee dat er altijd een marge moet worden behouden. Een escape room is namelijk geen exacte wetenschap.

De prijs hangt van verschillende factoren af.
Bovenaan de lijst staat de graad van uitwerking/afwerking. Uitwerken van raadsels maar ook het afwerken van het decor. Oppervlakte van de ruimte, grootte van de groepen, duur van de escape room, moeilijkheidsgraad, innovatiegraad, etc. De prijs hangt van al deze verschillende factoren af.

We kunnen nog veel meer vertellen maar het lijkt ons beter dat je start met ons een mailtje te sturen met alle informatie je nu al hebt! Daarna nemen we contact met u op en zien we samen waar we uitkomen!

Stuur je aanvraag naar kiani@puzzleescaperooms.be met zoveel mogelijk informatie die je beschikbaar hebt! 

46515831_1315280451942760_5134634158282244096_n.jpeg