De Stadswandeling - Oostende

U bent hier

Ontdek oostende via een leuke en spannende stadswandeling

We stippelden een leuke, alternatieve en licht uitdagende wandeling uit van ongeveer 7km die je langs de mooiste plaatsen in Oostende brengt. Onderweg is er een evenwichtige mix van laagdrempelige raadsels, lokale weetjes, culturele pareltjes en fotomomenten op iconische plekjes in Oostende.

Reserveren

Voor wie is het spel gemaakt?

Het spel is gemaakt voor iedereen die Oostende eens wil ontdekken op een speelse en afwisselende manier. De raadsels tijdens de wandeling zijn laagdrempelig en niet ontworpen voor de escape room experts. Er is ook geen tijdslimiet dus jij bepaalt zelf het tempo. Het draait hier echt rond de ervaring van de stadswandeling.

Kinderen vanaf 10 jaar zullen evenveel plezier hebben als een vriendengroep van prille dertigers of als collega's tijdens een teamactiviteit. 

Wanneer kan er gespeeld worden?

Je kan deze wandeling op eender moment uitvoeren. We raden wel aan om deze te doen tussen 12u 's middags en 20u 's avonds om een optimaal spelervaring te hebben omdat dan ook al onze partners geopend zijn. 

23 september finaal-1_pages-to-jpg-0001.jpg

We steunen de lokale ondernemers!

Ook op de kaart zullen jullie langs de route markeringen zien staan van verschillende lokale ondernemers. Ook zij zijn betrokken in ons spel en kunnen ze, mits de door-jullie-correct-doorgegeven-informatie, jullie een stap dichter bij het eindpunt brengen. Aangezien er geen tijd gekoppeld is aan dit spel, raden we aan om bij hen binnen te stappen. Elke deelnemer van onze escape wandeling krijgt een voordeel bij elke ondernemer.

Waar is het startpunt en hoe weten we de route?

De route start bij Puzzle Oostende.

Na reservatie ontvang je een bevestigingsmail met het eerste stuk van de route samen met alle nodige informatie. 

Telkens wanneer jullie bij het eindpunt van het stukje van de route komen, komen jullie telkens bij een Puzzle partner terecht die jullie het volgende deel van de route zal geven ALS jullie de juiste code kunnen geven.
De code komen jullie te weten door het oplossen van de raadsels. Bij deze partner krijgen jullie ook een mooie korting om een product aan te kopen. (zie hieronder bij partners). Dit is weliswaar niet verplicht. Wanneer een Puzzle partner gesloten is, kan het volgende stuk route bekomen worden door een QR code te scannen. Deze QR code zal aan de vitrine van de partner hangen en kan ingescand worden via een smartphone. (Sommige smartphone scannen dit automatisch wanneer je er een foto van neemt, bij sommige zal je een QR-code app moeten downloaden. Je vindt er verschillende in de Play Store of App Store.)

Je hebt minimum 1 smartphone nodig!

Zorg ervoor dat er minimum 1 smartphone opgeladen is en dat je desnoods ook een powerbank bij je hebt of dat je verder kan spelen op iemand anders zijn smartphone. Zonder smartphone kun je de routestukken niet ontvangen. Deze verantwoordelijkheid ligt volledig in jullie handen ( ;-) heb je’m?).

Prijzen

De prijs is €10 per groep ongeacht het aantal spelers

We raden aan om tot 5 personen per groep te spelen omdat de raadsels op 1 scherm van een smartphone te zien zijn. En dat is niet zo praktisch. Is je groep groter? Maak er dan een uitdagende wedstrijd van en speel het in verschillende teams! 

Hoe lang duurt de wandeling?

De duurtijd bedraagt ongeveer 2 uur als je gewoon doorstapt. Je bepaalt zelf de snelheid. Wil je onderweg wat shoppen of iets eten, dat kan! Er is geen tijdlimiet! 

Slecht weer?

Heb je gereserveerd op een bepaalde dag maar de weersvoorspellingen zien er niet goed uit? Geen probleem, je kan deze Escape wandeling doen wanneer je wenst! Kom dus gerust een andere dag naar Oostende.

Coronaveilig!

Deze escape wandeling is een buitenactiviteit. We benadrukken dat alle (lokale) Corona Maatregelen moeten genomen worden. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de deelnemers en wordt ook meegegeven in de bevestigingsmail.

Reserveren