U bent hier

Have you met team Puzzle?

Kiani ­– 28j – Oostende – Medeoprichter Puzzle
Blijft al 10 jaar plakken in Gent na zijn studies Architectuur – een echte West-Vlaming – en dat leverde tot nu toe al twee dingen op: zijn vriendin Charlotte en de kans om zijn creativiteit te botvieren als bedenker en ontwerper van de escape games. Als de inspiratie even op is, gaat hij een toertje lopen.

Olivier – 34j – Gent – Medeoprichter Puzzle
De rasechte Gentenaar behaalde het diploma Kinesitherapie en werd zaakvoerder van MaisonRouge (een bedrijf dat jongeren inschakelt voor catering- en eventopdrachten) wat hem de nodige ervaring als ondernemer opleverde. Olivier is fiere papa van twee kinderen en al even fiere man van Judy.

Daphné – 27j – Captain Gent
Geeft zich sinds ze juni 2017 bij Puzzle is gekomen altijd de volle 100%. Tijdens haar sollicitatiegesprek kwam ze binnen en na nog geen 5 minuten keken Olivier en Kiani elkaar aan en begrepen ze dat het een voltreffer was. Daphné neemt Gent op haar schouders om ‘de boel’ te runnen en om Puzzle tot een hoger niveau te tillen.

Cédric – 28j – Captain Oostende
Is een loyale en gedreven topkerel met wie Kiani al meer dan 10 jaar vrienden is. Ze beslisten om vanaf januari 2018 samen te werken; bij Puzzle wisten we dus maar al te goed wie we in huis haalden. En dat was een absolute winner! Ook Cédric neemt Oostende op zijn schouders om ‘de boel’ te runnen en om Puzzle tot een hoger niveau te tillen.

Geert – 51j – Flying Action Man
Is onze rots in de branding: dankzij zijn jarenlange ervaring in verschillende bouwsectoren kan hij dan ook letterlijk alles. Hij helpt mee bouwen aan de nieuwe escape rooms en zorgt dat de bestaande rooms altijd op en top onderhouden blijven. Op Geert kunnen we in nood altijd rekenen als er iets stukgaat: ’s avonds laat, in het weekend en tijdens vakanties!


De bezielers van Puzzle escape rooms, Kiani & Olivier, zijn echte dromers. Ze leerden elkaar kennen toen Kiani als jobstudent werkte in Oliviers bedrijf MaisonRouge en dat klikte meteen. Even later, na een minivoetbalmatch, raakten ze aan de praat over escape rooms. Waar beter dan de toog van een café om toekomstplannen te smeden? Alleen: deze plannen werden in tegenstelling tot veel andere toogplannen wél uitgevoerd.

Kiani & Olivier speelden zelf eens een escape game maar waren achteraf nogal teleurgesteld over de gemiste kansen. Puzzle zou mikken op de totaalbeleving: elke groep verdient tonnen energie en een persoonlijke service. Van een vriendelijke ontvangst tot het passionele begeleiden en het lollige napraten aan de bar: de onvergetelijke ervaring van de spelers staat altijd op één.

Daarom bouwden ze eigenhandig de eerste room The Russian Lab. Dat kostte bloed, zweet en tranen: acht maanden werk, ’s avonds en in het weekend, naast hun gewone job, bouwden Kiani en zijn vriendin Charlotte aan de droom. Na deze zware tijden begon het met de opening van de room pas écht en besliste Kiani om zijn job op te geven en zich volledig te storten in dit verhaal. Zelf meer behind-the-scenes wordt hij nu geholpen door zijn captains en de begeleiders die samen het gezicht van Puzzle vormen met hun kenmerkende tomeloze inzet.