U bent hier

7 type spelers in een escape room

We spelen allemaal wel graag een escape room, nietwaar? Maar welke rol vertolk jij bij het spelen van een escape room?
Hoezo? Jij hebt daar nog niet over nagedacht? Wel, als je een escape room doet, moet je er eens op letten dat elk teamlid een bepaalde functie zal vervullen. Hieronder geven we alvast 7 veel voorkomende typetjes in een escape room.

  • De leider / bevelhebber

In jouw team zal al snel duidelijk blijken wie de leider van de groep zal zijn. Hij zal meteen de touwtjes in handenemen. De speler kent de krachten van zijn team en probeert zo zijn teamleden op de juiste plaats in te zetten. Een leider denkt proactief na en is altijd op zoek naar the bigger picture.

Leider.GIF

  • De verzamelaar

Een tweede type speler dat in je team terugkomt is de verzamelaar. Deze persoon zal de kamer meteen helemaal ondersteboven keren en zal al snel een overzicht hebben van wat waar in de kamer ligt. Daarnaast heeft de speler oog voor detail en merkt hij dus ook de kleinste lettertjes of de best verstopte sleutel op!

Speurder.GIF

  • Het genie

Een derde cruciale rol in jouw team is het genie. Deze speler denkt op een andere manier dan de rest en slaagt erin om zelfs de moeilijkste puzzels op te lossen. Over het algemeen is deze persoon goed in wiskunde en in logische spelen, zoals Sudoku. Een genie denkt outside the box en weet zo alle puzzelstukjes samen te leggen om te kunnen ontsnappen. Zonder hem zouden jullie misschien niet eens uit de escape room geraken!

Genie.GIF

  • De agressieve speler

Een vierde typetje in een escape team is de agressieve speler. Hij zal altijd proberen te ontsnappen met behulp van fysieke kracht. Vinden jullie de sleutel van de kast niet? Deze persoon zal de kast proberen opentrekken zodat jullie niet verder hoeven te zoeken naar de sleutel. Voor alle duidelijkheid: dat is zeker niet de bedoeling, dus hou deze persoon tegen! ;)

Agressieve _0.GIF

  • De stresskip

Onder je teamleden zal ook altijd een stresskip aanwezig zijn. Deze persoon zal van begin af aan wat paniekerig rondlopen. Hij houdt de tijd voortdurend in het oog en zal die steeds luidop verkondigen. De speler kan soms zo stressy rondlopen dat hij op sommige momenten geen meerwaarde meer biedt. Je bent natuurlijk wel extra goed op de hoogte van je resterende tijd!

Stresskip.GIF

  • De betweter

In je team zit er hoogstwaarschijnlijk ook een betweter. Deze persoon weet altijd alles beter en is zogezegd een echte professional in escape rooms. Hij kan je aankijken alsof je dom bent en de puzzel waar je aan bezig bent meteen voor jou oplossen. Don’t blame him! De speler gaat gewoon enorm op in het spel en wil koste wat het kost ontsnappen.

betweter.gif

  • Eenling

Een laatste karakter in je team is de eenling. Deze speler is ervan overtuigd dat hij een puzzel alleen kan oplossen, maar hij staart zich vaak blind op een raadsel waardoor je als team kostbare tijd verliest. Overleg met elkaar en wissel tijdig van puzzel om ze uiteindelijk op te lossen.

Eenling.GIF

Ziezo, dat waren de belangrijkste typetjes. Kan jij jouw team al indelen volgens de verschillende rollen?

 

*Heb jij wel goed opgelet? Dan heb jij misschien wel de geheime boodschap in de tekst gezien! Stuur je antwoord en je geboortedatum door naar marketing@puzzleescaperooms.be en wij maken de boodschap waar!

DE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN