U bent hier

10 vragen van spelers voor Puzzle

10 vragen van spelers voor Puzzle

Bij Puzzle worden voor de spelers in de escape room duiken geregeld dezelfde vragen gesteld. En dat begrijpen we best: je weet niet precies wat je te wachten staat en natuurlijk wil je geen kostbare tijd verliezen eens je aan de race tegen de klok begint. Zonder vooraf al te veel te verklappen — de beleving staat bij ons centraal — stellen we jullie graag gerust met de 10 meest gestelde vragen én vooral met de antwoorden uiteraard.

Vraag 1: is de escape room griezelig of angstaanjagend?

Kortweg? Nee. We doen er bij Puzzle alles aan om de escape room qua sfeer zo indrukwekkend mogelijk te maken. Die sfeer bouwen we op door de spannende race tegen de klok en uitgezochte voorwerpen die het plaatje compleet maken. Maar schrik aanjagen is niet ons doel: daarvoor bestaan er spookhuizen.

Vraag 2: ik heb claustrofobie; kan ik meespelen?

Ja. We hebben in elke room verschillende panic buttons voorzien, die de voordeur meteen doet opengaan. Via een livestream volgen onze begeleiders ook minutieus elke beweging die jullie maken. We zijn natuurlijk ook aanspreekbaar: in de ergste gevallen laten we de deur tegenaan staan zodat iedereen zorgeloos kan meespelen. Die geruststelling zorgt ervoor dat mensen met claustrofobie nog nooit in paniek zijn geraakt.

Vraag 3: moet je een topconditie hebben?

Je hoeft je helemaal niet te kunnen meten met Nafi Thiam of Greg van Avermaet om dit spel te winnen. Onze rooms zijn ontworpen voor bijna alle leeftijden, mensen met verschillende fysieke paraatheid en zelfs voor zwangere vrouwen. Voor hen zetten we bijvoorbeeld graag een stoel in de ruimte.

Vraag 4: krijgen we hints?

Wij volgen jullie voortgang en staan klaar om te antwoorden als jullie hints vragen. Zelfs als jullie er geen vragen zorgen wij ervoor dat jullie in de flow blijven door te wijzen op iets wat jullie gewoon over het hoofd hebben gezien. Wil dat zeggen dat iedereen ontsnapt? Nee. Wij willen dat onze rooms een uitdaging blijven dus de raadsels moet je nog altijd zelf oplossen!

Vraag 5: kunnen grote groepen samen in een escape room?

Het maximumaantal spelers hangt af van room tot room (meestal 6); als jullie met meer zijn dan stellen we voor om de groep op te splitsen voor jullie eigen spelplezier. Dan heb je de keuze:

  • ofwel spelen de twee teams verschillende escape rooms op hetzelfde moment
  • ofwel spelen jullie elk om beurt. Eerst kan team 2 het eerste team volgen via de livestream en daarna omgekeerd. Natuurlijk houden we de antwoorden van de raadsel verborgen, voor de geslepen geesten onder ons.

Vraag 6: hoelang duurt zo’n escape game?

Jullie hebben altijd exact 1 uur om te ontsnappen uit de escape room. Jullie worden 15 minuten voor het spel verwacht om de perfecte inleiding tot het spel te krijgen. Nadien – aan de bar – overlopen we jullie poging en geven we aan wat jullie gemist hebben en waar jullie indruk hebben gemaakt.

Vraag 7: vanaf welke leeftijd kunnen kinderen meespelen?

Ervaring leert ons dat de beste teams bestaan uit een gezonde mix van verschillende leeftijden. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meedraaien en soms zelfs bepalend zijn in een spel met volwassenen. Hun zoektocht naar nieuwe clues is meestal van een verschroeiend tempo. Onze raadsels vereisen uiteenlopende niveaus van probleem oplossend denken: daarom is er minstens 1 volwassen begeleider nodig bij teams onder de 16. Vanaf 16 jaar kunnen ze de uitdaging zeker alleen aan.

Vraag 8: welke talenkennis heb je nodig?

Russisch, Mandarijn en een beetje Vlaamse Gebarentaal. Nee, we houden het simpel: met de kleinste kennis van het Engels kunnen jullie het hele spel moeiteloos spelen. De inleiding kan in het Nederlands, Frans of Engels.

Vraag 9: mag ik mijn smartphone gebruiken?

Absoluut niet! We gaan zelfs zo ver dat we alle smartphones achter slot en grendel opbergen. De reden? We hebben achteraf geen controle over wat er met de filmpjes of foto’s gebeurt. Als die gedeeld worden en er sleutelpassages van de escape room bekend geraken is de verrassing en de uitdaging voor nieuwe spelers helemaal weg. Wij zorgen natuurlijk wel voor een vrolijke groepsfoto op Facebook na jullie poging!

Vraag 10: kan ik mijn vrienden volgen tijdens hun spel?

Ja, dat kan! In onze gezellige bar hebben we een livestream voorzien van de escape rooms. Met een hapje en een drankje kan je letterlijk met volle teugen genieten van de verwoede ontsnappingspoging van je spartelende vrienden.

Zo, met deze tien antwoorden zijn jullie waarschijnlijk helemaal klaar om die escape room zorgeloos in te duiken. Dat kan door een escape room te kiezen en meteen te reserveren! Veel plezier!