Escape op maat

You are here

Een escape room bouwen? Daar kan het Puzzle escape bouwteam u bij helpen!

Inside London Library.jpgAan kennis en ervaring geen gebrek bij Puzzle. Escape rooms ontwerpen en bouwen is onze passie. Naast onze 9 eigen Puzzle escape rooms hebben we ondertussen al tal van escape games ontworpen voor externe partijen.

Van 25 personen in 1 groep in 7 minuten laten ontsnappen en dit 35x in 2 dagen (= +-800 pers), tot een escape room die 5 dagen duurt (Q-Escape Room editie 2020 en 2021 van Q-music), over de koudste escape room ter wereld (op de kerstmarkt te Oostende), tot een pop-up escape room voor 1 dag (Brugse Beer Geocaching), of een andere pop-up escape room op het strand (Q-Beach House Oostende), ook een escape wandeling in een bos, you name it...

Pop-up Q-Beach House

Q-EscapeRoom-2021_Campagnebeeld-by-puzzle_0.jpg

Hoe gaan we te werk?

1. Stuur een mailtje naar kiani@puzzleescaperooms.be met zoveel mogelijk informatie over jullie gewenste escape room. Hoe meer we al weten, hoe beter we een beeld krijgen van jullie doelstellingen. Hieronder geven we al enkele startvragen: 

 • Is de escape game permanent of tijdelijk?
  • Indien tijdelijk: wanneer willen jullie openen?
 • Duur van het spel? (een standaard escape room duurt 60 minuten)
 • Aantal personen/team? Minimum en maximum?
 • Beschrijf de beschikbare ruimte (context + afmetingen)
 • Budget? (moeilijke vraag natuurlijk, maar dit is belangrijk om de haalbaarheid in te schatten)
 • Eigen thema of mogen wij losgaan?
 • Wat is/zijn de doelgroepen? (vrienden, familie, bedrijven, kinderen, ...?)
 • Voorzien jullie zelf begeleider(s) tijdens het spel of voorzien wij onze eigen Puzzle begeleiders?
 • Is er een educatief doel? Of puur fun?
 • Nog iets belangrijk dat we zeker moeten weten?

2. We plannen een verkennend gesprek in om nog meer in detail te gaan en bekijken samen wat mogelijk is. 
3. We schrijven een eerst concept uit, met ontwerp en prijsinschatting. 
4. Als jullie akkoord gaan, gaan we volledig aan de slag. We gaan steeds gedetailleerder te werk en pingpongen regelmatig met jullie. Terwijl we brainstormen evolueren onze ideeën en zo gaan we steeds naar een concreter ontwerp. 
5. Als het concept, het verhaal en het raadselverloop worden goedgekeurd, gaan we bouwen! Puzzle heeft een vast bouwteam met kennis en ervaring in het bouwen van escape rooms. We volgen de bouw goed op en zorgen ervoor dat alles klaar is binnen de geplande timing. 

Wat kost het ontwerpen/bouwen van een escape room?

Een vaak gestelde vraag, en terecht natuurlijk!

Het is moeilijk om hier een exact bedrag op te plakken zolang we niet volledig weten wat jullie wensen zijn. Dat wordt pas duidelijk na het eerste verkennend gesprek. Hou er rekening mee dat er altijd een marge moet worden behouden. Eer escape room is namelijk geen exacte wetenschap. 

De prijs hangt van verschillende factoren af: uitwerken van raadsels, afwerking van het decor, de oppervlakte van de ruimte, grootte van de groepen, de duur van de escape room, moeilijkheidsgraad, innovatiegraad... 

We kunnen nog veel meer vertellen maar het lijkt ons beter dat je start met een mailtje te sturen naar kiani@puzzleescaperooms.be met alle informatie die je nu al hebt! Daarna nemen we contact met jou op en bekijken we samen de mogelijkheden 

 

46515831_1315280451942760_5134634158282244096_n.jpeg